Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش با انتقاد از برنامه‌های تبلیغ کنکور صدا و سیما گفت: رسانه ملی تا کنون چند برنامه برای تبیین و تبلیغ رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش ساخته است؟

خبرگزاری فارس: عظیم محبی مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر با بیان اینکه اگر هدایت تحصیلی را در پایه نهم منحصر کنیم، یک اشتباه استراتژیک مرتکب شده‌ایم، اظهار داشت: هدایت تحصیلی یک فرآیند جامع است که از پایه اول ابتدایی آغاز می‌شود و با کل برنامه آموزشی در هم تنیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: درس کار و فناوری در پایه ششم، هفتم، هشتم و نهم برای دانش‌آموزان پیش‌بینی شده است و دانش‌آموزان با گذراندن این درس با انتخاب رشته و شغل آشنا می‌شوند.

محبی با بیان اینکه در برخی نقاط که مشاور کمتر حضور دارد، معلم کار و فناوری می‌تواند وظیفه مشاور را انجام دهد، گفت:‌ ما به تمام استان‌ها سرکشی کردیم و اطلاعات لازم برای امر هدایت دانش‌آموزان را در اختیار آنها قرار دادیم.

جای خالی اطلس مشاغل به شدت احساس می‌شود

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش به 4 ملاک برای انتخاب رشته اشاره کرد و گفت: اولین ملاک نیازهای شغلی کشور است که بر اساس سیاست‌های توسعه تعیین می‌شود و دومین ملاک استعداد دانش‌آموز، سپس رغبت و چهارم امکانات مناطق است.

وی با بیان اینکه هدایت تحصیلی یک مقوله چندوجهی است، عنوان کرد:‌ تلاش داریم که این فرآیند را مدیریت کنیم و شورای اشتغال هم باید نیازهای کشور را تدوین و به آموزش و پرورش ابلاغ کند و جای خالی اطلس مشاغل به شدت احساس می‌شود.

محبی تصریح کرد: آنچه برای هدایت تحصیلی مهم است این است که مخاطبان آن، که والدین دانش‌آموزان هستند توجیه شوند و به آینده مشاغل کشور آگاه باشند و تا ماهیت رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش برای آنها مشخص نشود، برای تحصیل در آن رغبتی پیدا نمی‌کنند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد:‌ 12 درصد دانش‌آموزان در رشته ریاضی، 30 درصد در رشته تجربی، 21 درصد در رشته انسانی و 37 درصد در رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می‌کنند و ما مشکل تورم دانش‌آموز در بخش تجربی را داریم.

وی ادامه داد: برای حل مسئله گرایش به رشته تجربی، رسانه، آموزش و پرورش و دولت تکالیفی دارند برای مثال اگر دولت تصویب کند که تجهیزات فنی و حرفه‌ای و کاردانش نوسازی شود و صنعت، افراد فارغ‌التحصیل این رشته‌ها را جذب کند، تعداد افراد بیشتری به این رشته‌ها مایل خواهند شد.

آموزش و پرورش با بودجه فعلی توان نوسازی هنرستان‌ها را ندارد

محبی با بیان اینکه آموزش و پرورش با بودجه‌ای که در اختیار دارد توان نوسازی هنرستان‌ها را ندارد، خاطرنشان کرد: اگر قرار است تورم دانش‌آموزان در رشته علوم تجربی کاسته شود باید هنرستان‌ها نوسازی و تجهیز شوند و رابطه بین اشتغال و تحصیل ایجاد شود.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش گفت: به سازمان سما پیشنهاد دادیم مراکز فنی و حرفه‌ای خود را که با کاهش دانشجو روبه‌روست، تبدیل به هنرستان کند.

وی عنوان کرد: رسانه ملی به جای تبلیغ کنکور و کلاس‌های رنگارنگ آن، چند برنامه برای تبیین و تبلیغ رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش ساخته است؟ در حالی که یکی از ارکان تربیت، صدا و سیما است.

محبی با انتقاد از قانون برنامه ششم گفت: کاش در این برنامه استلزامات رسیدن آموزش و پرورش به رقم 48 درصد حضور دانش‌آموز در رشته فنی و حرفه‌ای و کاردانش را مشخص می‌کرد.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: هدایت تحصیلی جدید 35 درصد بر اساس سوابق تحصیلی، 30 درصد دو آزمون رغبت دانش‌آموزان، 10 درصد نظر دبیران، 10 درصد نظر مشاور، 10 درصد نظر دانش‌آموز و 5 درصد نظر خانواده‌ها تنظیم شده است و از سال گذشته پس از 22 سال به متوسطه اول بازگشت.

وی بیان داشت: نقطه ایده‌آل، آن است که دانش‌آموزان بر اساس توصیه‌نامه ثبت‌نام کنند اما متأسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۱۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس اداره آموزش و پرورش شهر فولادشهر با اشاره به جذب و هدایت بیش از ۴۶ درصد از دانش آموزان پایه نهم تحصیلی به رشته‌های کاردانش و فنی حرفه‌ای افزود: باتوجه به تکلیف برنامه توسعه هفتم و تجهیز هنرستان‌های موجود و احداث و راه اندازی هنرستان‌های جدید در شهر فولادشهر این میزان هدایت تحصیلی در سال‌های آینده به بیش از ۵۶ درصد خواهد رسید.
رحیمی از توافق اداره آموزش و پرورش فولادشهر افزود: در این نمایشگاه دستاورد‌های دانش‌آموزان رشته‌های گرافیک طراحی دوخت عکاسی و صنایع دستی به مدت یک هفته به نمایش گذاشته شد.

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • ساخت ۱۵۰۰ کلاس در هرمزگان در دولت سیزدهم/ رشد ۶۲درصدی قبولی پزشکی
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند